Sayfalar

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Istanbul’a 3. Köprü mü? İstanbul’da nefes almak mı?


2 Milyon İstanbullu' dan biri olarak bu sabah karşılaştığım bir sitedeki, bir bilgi harekete geçmem için yetti de arttı bile. Bilgi şöyle diyordu: 3. köprü projesi nedeniyle kesilecek ağaç sayısı: en az 1.610.372!

İstanbul' un artan trafik sorununa alternatif olarak üretilen çözüm, 3. köprü. Çok mu gerekliydi? Trafik yoğunluğu, başka bir şekilde çözülemez miydi? İstanbul' da yaşarken, bir yerlere rahat ulaşabilmek için vazgeçmem gereken, aldığım nefes miydi? Olmamalıydı! Benim çok düşünceli devlet büyüklerim, bu kadar küçük düşünemezdi, düşünmemeliydi! Siteyi incelediğimde beni en çok vuran cümle şuydu: "Bekleyeceğiz ki Ankara'dakiler İstanbul'un sahipsiz olmadığını anlasın, bu gereksiz katliam projesi dursun."

Zaten kısıtlı ölüçüde ağaçlık alanımız kalmışken, zaman susma zamanı değildir. Kurtarabiliriz! Sessiz çoğunluk olarak kalmamak adına, 2 Eylül saat 21:00'de 2 milyon ağaç için, sana en yakın sahilde, 1 saatlik büyük bekleyiş! Sessiz ama bir o kadar kalabalık bir tepki Ankara’ya bir şekilde duyurulacak. Sende tepkisiz kalma. Unutma: 2 Eylül saat 21:00'de, sana en yakın sahilde...

Konuya dikkat çekmek için kurulan sitede detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. : http://www.2milyonistanbullu.com/

Belki aynı sahilde olamayacağız, ama aynı gökyüzünü paylaşıyor olacağız! 2 Eylül' de görüşmek üzere...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder