Sayfalar

29 Mart 2010 Pazartesi

REIKI GUNLUGU - 3

3. Bölümde Reiki konusunda genel bir bilgi paylaşımı yapayım istedim. Aslında başlangıçta yapmalıydım, lakin acemiyim. Mazur görün...

Reiki nin kelime anlamı:
Rei: Evrensel
Ki: Yaşam enerjisi,

Bu iki kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Yani, evrensel yaşam enerjisi.

Reiki, toplamda bir şifa sistemi. Tedavi edici bir özelliği yok! Sizde var olan potansiyeli kullanarak, enerji kanalıyla şifalanmanızı sağlayan bir sistem.
Tüm vücutta hissedilen bir enerji akışı yani. Bir Reiki, (reiki uygulayan) var olan enerjinin aktarımı için bir kanal olma özelliği taşıyor. Bu kanaldan besleniyor ve şifalanıyor. Bu bağlamda, ne kadar çok reiki uygularsanız, reiki kanalı o kadar açılmış oluyor. Bu sayede (reiki kanalı aracılığıyla), hem kendiniz hem de uyguladığınız kişiler şifalanmış oluyor. Peki nasıl uygulanıyor?

Reiki, ellerle uygulanan bir sitem. Ellerimizle
vücutta bulunan 7 çakra noktasına enerji aktarımıyla şifalanma gerçekleşiyor.

Reiki içimizde var olan iyiliği ortaya çıkartmaya yardım ediyor. Hayatımızda eksik kalan bölümler varsa, açığa çıkartıp, kendinizi sevmenize yardımcı oluyor. Farkındalığınızı arttırıp, potansiyelinizi keşfetmenize yardımcı oluyor.

Reiki, hayat gailesinde zaman zaman unuttuğunuz değerleri, potansiyeli ve iyiliği yeniden hatırlamaya yardımcı olan bir öğreti. Farkınızın farkında olmanıza yardımcı oluyor. Çünkü günün sonunda, tüm potansiyelinizi açığa çıkartacak olan yine sizsiniz!
Yani bir Reiki, (reiki uygulayan) şifacı değil sadece bir aracı!

Dünya genelinde birçok farklı Reiki sistemi bulunmaktaymış. Benim devam ettiğim öğreti: Dr. Usinin kullanıma kazandırdığı, Usui Reiki. 3 aşamadan oluşan bir sistem. Reiki 1, Reiki 2, Reiki Master.

Bense henüz birinici seviyedeyim. =))

(to be continued...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder