Sayfalar

15 Şubat 2010 Pazartesi

Bir Kitap Okudum! Hayatim degismeye basladi...

"Evrenden Torpilim Var!..." - Aykut Ogut
Kitabın arka yüzünde şu metin yazılıydı:
> Siz hiç 150 kilo oldunuz mu? Sizin hiç yabancı bir ülkede bavulunuzu kaybettiğiniz, sabahları mısır gevreğine bira döküp hayatta kalırken günlerce tek kelime bile konuşmadığınız, dayak yedikten sonra girdiğiniz komadan bir gözünüzü kaybetmiş olarak çıkıp, tekrar parklara döndüğünüz, annenizi kaybettikten sonra hapiste yatarken babanızı kaybettiğiniz oldu mu?

Benim oldu.

Peki ya sonra o yabancı ülkenin dilinde şakır şakır konuşup hatta seslendirme yönetmenliği bile yaptiğiniz, o ülkedeki filmlerde başrol oynadığınız, 70 kilo verip filinta gibi olduğunuz, yeni ve mutlu bir hayat kurduğunuz, elinizi attığınız her işi altın yumurtlayan tavuğa çevirdiğiniz, her saniyenizi gülümseyerek geçirdiğiniz, hayatta her şeyi elde etmeye başladığınız oldu mu?

Benim oldu.

Nasıl mı? Gelin anlatayım. ≥

İşte böyle... Bu önsözü okuduktan sonra kitaba resmen dalıp, her şeyden uzaklaşıp sadece bir an evvel okumak geliyor içinizden. Neymiş diyorsunuz? Iyiymiş bu kitap yaa... Kim dedin? Vayy adama bak neler yaşamış...
Bazı filmlerin fragmanları vardır. İzlersiniz, gitmek için heveslenirsiniz. Gidersiniz de. Film biter ciddi hayal kırıklığı yaşarsınız bazen. Film zaten fragman kadardır. Ötesi yoktur. Fragman büyük beklentiler yaratır. Filmse, bir bir beklentilerinizi tuzla buza çevirir. Bazı önsözler de, kitap hakkında inanılmaz gizemli yazılır, beklentileri yükseltir. Aynı bazı filmlerden çıktığınızda yaşadığınız, hayal kırıklıklarını yaşatır. Ama sizi temin ederim ki " Evrenden Torpilim Var!..." önsözünden çok daha fazlasını size sunuyor. Kitabı, kendi düşüncelerinize kahkaha atarak okuyorsunuz. Kendinizin ve yapabilceklerinizin düşüncesi sizi sarıp sarmalıyor. Heyecanlanıyorsunuz.
Ben daha fazla yazmayacağım. Siz ancak kendiniz okuyarak, gerçekliğinizi yaşamalısınız!

Evrene gülümseyin ki, size göz kırpsın!


Evrenden Torpilim Var!...

Aykut Ogut

Dharma Yayinlari

1 yorum:

  1. Harikasın canım...
    Çok da güzel yazmışsın, artık sen de aramızdasın:)
    Evrene gülümseyin ki size göz kırpsın:)
    İnan göz kırpmaktan fazlasını yapacak...

    YanıtlaSil