Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

İyilik yap denize at!
Beklenti yok hayal kırıklığı yok!
...
Almadan vermek Allah'a mahsus! Öyle mi gerçekten?

Günümüzde her şey çıkar ilişkisine dönmüş(müş)! Sevgililer bile çıkarcı olmuş (mu) acaba? Kadına sorsan birlikte olunacak erkek yok, erkeğe sorsan birlikte olunacak kadın yok! Bir kısır döngüdür gidiyor hayırlısı bakalım...

Kimse kimseden emin olamıyor. Neden? Çünkü kendinden emin olamıyor. Hep acabalarla yola çıkıyor. Kendince kurup, yazıp bir güzel de oynuyor. Memlekette herkes oyuncu masallah! Herkes oyuncu olmasına oyuncu da, neden neredeyse tüm sahneler tek kişilik?

Yanlızlık iyidir. Lafım yok. Ama güzel olan yanlızlık, seçilmiş olanıdır. Seçmek zorunda kaldığın değil! Kalabalık Yanlızlar Cumhuriyeti gibiyiz! Etraf insan kaynıyor ama herkes yanlızlıktan müzdarip. Ne yaman çelişki ama... Herkesin korkusu kansızlık.!

Herkes birbirinin kanını emiyormus! Emsin! Kan vermek iyidir hem, vücudu da tazeler... Yenilenirsin. Buradaki mevzu vermek değil hem. Buradaki mevzu, verdiğin kadar alabiliyor musun? Önemli nokta o! Yoksa, herkes zaman içinde birbirinin kanını çekmiyor/emmiyor mu?

Kan: Yaşamsal Sıvı. Öyleyse karşındakinin ihtiyacı varsa, ver gitsin. Ver ki, senin ihtiyacın olduğunda da alabilesin.

Artık vermeden almaların devri bitti. Hayat karşılıklı alışveriş... Yaşadıklarına şükret derim ben. Çünkü, senden gidenin de sana gelinin de bir nedeni var! Gidene çok da fazla üzülme. Üzülme ki, gelene daha iyi yer açılsın. Birbirine benzesede yaşadıkların aynı değil. Sen değiştikçe dünya yerinde saymıyor. O da seninle birlikte değişiyor. Baktığında gördüğün manzarayı beğenmiyorsan, baktığın pencereyi değiştir. Cephe 360 derece. Nasılsa sevdiğin bir manzara var orada.
Sadece bak! Gördüğünde, orada seni bekliyor olacak!...

2 yorum:

  1. Günü özetleyen, insan ilişkilerine sağlam bir bakış getiren güzel bir yazı. İyilik yapmanın denize atıldığı dönemleri geçtik, iyilik yapanın dövüldüğü zamanlardayız ama buna rağmen galip gelecektir önyargısız içtenlik... Almadan vermek Allah'a mahsus olsa bile beklentisiz uzatılan eller vardır elbet, önemli olan o elleri görebileceğimiz pencereyi açmak...

    YanıtlaSil
  2. Hala yasama ümidi taşıyorsak, "önyargısız içtenlik" ğe inancımızı kaybetmemek içindir, diye düşünüyorum. Nefes alıyorsak umut var demektir.
    Bu güzel yorum için de teşekkür... =)

    YanıtlaSil